Holistic Vet prva je holistička veterinarska praksa u Hrvatskoj. Nastavak je i proširenje AkuVet veterinarske prakse koja primjenjuje akupunkturu i tradicionalnu kinesku medicinu (TKM) u liječenju životinja od 1993. godine. Njegujemo suvremeni pristup koji ima naglasak na prevenciji bolesti i proučavanju inovativnih metoda kvantnih biotehnologija s ciljem poboljšanja zdravstvenih stanja kućnih ljubimaca, a time i suživota s njihovim vlasnicima. Metode koje koristimo nisu stresne za vaše kućne ljubimce. Mogu se primjenjivati u svakoj životnoj dobi, kod svih životinjskih vrsta, a naročito su učinkovite kod životinja starije dobi s oslabljenim imunološkim sustavom. U suradnji smo s Institutom kvantne genetike iz Ruske Federacije te smo započeli s programom reprogramiranja matičnih stanica i upotrebe genetskih matrica u liječenju kućnih ljubimaca kao i prevenciji oboljenja. Koristimo nove metode liječenja medicine 21. stoljeća na najprirodniji način.
 
 
 

 
 

mr. sci. Alma Marukić-Čalić dr. vet. med.

 
mr sci alma marukic calic dr vet med
Završila sam Veterinarski fakultet u Zagrebu i na istom magistrirala 1993. na temu "Praćenje učinka akupunkture u pasa kretanjem koncentracije perifernog serotonina u krvi" što je bio i prvi znanstveni rad iz područja akupunkture životinja u Hrvatskoj. Još 80-ih godina došla sam u kontakt s akupunkturom preko moje sestre koja je liječnica. Njeni uspjesi u liječenju s iglicama potaknuli su me u razvoju ideje: "Ono što pomaže ljudima, mora pomagati i životinjama." Radeći kao klasični veterinar, tragala sam za alternativnim putem u primjeni akupunkture na životinjama. Na svom putu susrela sam se sa doajenima hrvatske akupunkture, prof. Ferkovićem i dr. Topalovićem, liječnicima neurolozima koji su bili prvi misionari koji su otišli u Kinu. Tamo se educirali i nama nesebično prenijeli znanja iz humane akupunkture. Upoznala sam i tradicionalne kineske liječnike s kojima sam provela 3 god. radeći u njihovoj praksi. Nakon toga otišla sam u Njemačku gdje sam se educirala za veterinarsku akupunkturu, a i dalje nastavljala edukaciju iz akupunkture. Od tog trenutka gotovo svakodnevno primjenjujem akupunkturu tridesetak godina i stječem svakodnevno bogato praktično iskustvo. Moj drugi interes je Kvantna ili informacijska medicina za koju sam se educirala u Beogradu, a potom, pod vodstvom ruske liječnice, nastavila u Zagrebu te i nju primjenjujem u svom praktičnom radu. Tokom svog dugogodišnjeg rada shvatila sam da konvencionalna, tradicionalna medicina i informacijska medicina nisu suprotstavljene metode, već da se međusobno nadopunjuju i zajednički služe pacijentu u uspostavljanju homeostaze tj. zdravlja, a stvar je osobnog izbora koju od metoda će izabrati klijent u dogovoru s veterinarom.
 
 
 

 
 

Vanja Veršec, veterinarska tehničarka

 
vanja versec
Rođena sam u Zagrebu 1988. godine. Ljubav prema životinjama je oduvijek bila dio mene. Već sam kao dijete pomagala napuštenim i bolesnim životinjama. Ovaj posao je moj poziv. Dobrobit životinja mi je uvijek na prvom mjestu.
Srednju veterinarsku školu sam završila 2007. godine, 2009. sam počela raditi u maloj praksi, 2010. sam položila stručni ispit na Veterinarskom fakultetu i od tada gradim bogato iskustvo i znanje već 15 godina.
Sa alternativnom medicinom sam se upoznala kroz razne knjige i časopise. Koristim je u liječenju svog zdravlja, ali i svojih ljubimaca. Trenutno se školujem za Emmett terapeuta za životinje.
Slobodno vrijeme volim provesti u prirodi ili uz dobru knjigu. Vesela sam i po prirodi znatiželjna osoba, volim učiti i razvijati svoje znanje.