detoksikacija organizma
 
Otac medicine Hipokrat (460. p.n.e. - 380. p.n.e.) preporučivao je detoksikaciju kao metodu pomoći kod niza zdravstvenih problema te je naglašavao da zdravlje nije statično, nego da se živi organizam kreće u dva smjera. Ukoliko se ne kreće prema zdravlju, organizam je na putu k bolesti.
 
Još je davne 1908.g. ruski biolog Ilya Ilyich Mechnikov (1845. - 1916.) dokazao da su bolesti i prijevremeno starenje posljedica nakupljanja toksina u tijelu, te je za to otkriće dobio i Nobelovu nagradu.
 
Detoksikacija predstavlja metodu čišćenja organizma od toksina odnosno štetnih tvari kojima je organizam izložen svakodnevno putem hrane, vode, zraka, parazita te drugih utjecaja iz okoliša.
 
Detoksikacija se svakodnevno odvija u organizmu putem crijeva, jetre, bubrega, pluća, kože i limfe. Unatoč tome, postoji niz kemijskih spojeva koje organizam uobičajenim metaboličkim putevima ne može ukloniti (poput teških metala, ftalata, bisfenola A, policikličkih organskih zagađivača). Oni se tijekom godina akumuliraju u masnom tkivu, krvožilnom i limfnom sustavu. Spomenute toksične tvari utječu na rad hormona, usporavaju metabolizam, utječu na razvoj metaboličkog sindroma i poremećaja tjelesne mase. Također uzrokuju razvoj kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i niza drugih oboljenja. Posljedično se javlja poremećaj acido-bazne ravnoteže (ph vrijednost organizma) što u konačnici dovodi do poremećaja u probavi i razgradnji hrane, ali taloženje toksina u organizmu i pojavi različitih bolesti.
 
Detoksikaciju se preporuča provoditi nekoliko puta godišnje, prvenstveno zbog svakodnevnog konzumiranja rafiniranih namirnica te industrijski obrađene hrane.
 
Preporuka je primijeniti je kod brojnih zdravstvenih problema: autoimunih bolesti, alergija (na sastojke hrane, na cvjetanje različitih biljaka, na parazite, kontaktne alergije, alergije na različita sredstva), kroničnih degenerativnih bolesti, tumora, upala, nesanice i niza neurovegetativnih bolesti.
 
Detoksikacija vraća organizam u homeostazu ili ravnotežu jer oslobađa organizam od niza toksina, slobodnih radikala i teških metala.
 
Ako se provodi putem prirodnih proizvoda (Zeolit, Tradicionalni kineski fitoterapijski pripravci), osigurava se i dodatno unos u organizam zdravih hranjivih tvari poput antioksidansa, te brojnih mikroelemenata, vitamina i minerala.
 
Detoksikaciju bi bilo uputno provoditi preventivno kako bi izbjegli razvoj navedenih bolesti. Postoji brojne metode detoksikacije za kućne ljubimce no jednostavna i učinkovita metoda je konzumiranje Zeolita i provjerenih fitonutrijenata, koji imaju jako antioksidacijsko, detoksikacijsko, protuupalno i imunobiološko djelovanje.
 
Nakon detoksikacije, preporuka je unošenje dobrih bakterija u obliku probiotika i prebiotika, u svrhu obnavljanja crijevne flore i jačanja imuniteta.
 
 
 
 
matrice za ciscenje
 
Matrice za čišćenje
 
 
zeolit
 
Zeolit